Опасността от горски пожари в Европа намалява

0
Във Франция повече от 2000 пожарникари и около 10 противопожарни самолета бавно започват да вземат надмощие над огъня
Във Франция повече от 2000 пожарникари и около 10 противопожарни самолета бавно започват да вземат надмощие над огъня Снимка: AFP / Getty Images

Във Франция повече от 2000 пожарникари и около 10 противопожарни самолета бавно започват да вземат надмощие над огъня

Вълната от горски пожари в Европа беше овладяна на фона на по-ниските температури днес, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. В Португалия не се съобщава за нови огнища, френски огнеборци вече започнаха да се справят с два големи пожара в страната, а Испания овладя пожар, който миналия уикенд причини смъртта на двама души.

Испански огнеборци се борят с девет пожара, два от които са в северозападната част на Галисия и се смятат за изключително опасни. Някои от евакуираните заради пожарите 11 000 души в Испания започнаха да се прибират вкъщи и важна магистрала в провинция Самора, в северозападната част на страната беше отворена, след като беше блокирана в продължение на два дни. Температури над 40 градуса по Целзий и сушата доведоха до по-сериозни горски пожари в Испания тази година. Най-високата температура, прогнозирана за днес в Испания, се очаква да бъде 32 градуса по Целзий.

Във Франция повече от 2000 пожарникари и около 10 противопожарни самолета бавно започват да вземат надмощие след продължила повече от седмица денонощна борба с два големи пожара в сухи борови гори в югозападната част на страната. Пожарната служба в Жиронд каза, че и двата пожара, заради които бяха евакуирани десетки хиляди души, са били овладени. Тя добави, че все още има горещи точки, които биха могли да причинят повторно разгаряне на пламъците, но очаква да се справи с тях до няколко дни. Местни представители казаха, че вероятно ще могат да обявят пожарите за напълно потушени до няколко седмици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари