Опасно време през почивните дни

0
Очаква силен и бурен северозападен вятър, който през нощта в Североизточна България ще се усилва до ураганен
Очаква силен и бурен северозападен вятър, който през нощта в Североизточна България ще се усилва до ураганен

Очаква силен и бурен северозападен вятър, който през нощта в Североизточна България ще се усилва до ураганен

Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните - от 3° до 8°.

Ще бъде много ветровито със силен и бурен северозападен вятър, който през нощта в Североизточна България ще се усилва до ураганен.

Преди обяд валежи ще има в Южна и Източна България, предимно от дъжд, по високите полета - от дъжд и сняг. След обяд сняг ще завали и в Североизточна България, а през нощта - и в югоизточните райони. Със застудяването в нощните часове за кратко там ще се образува тънка снежна покривка.

По Черноморието ще преобладава облачно време със значителни валежи от дъжд на юг. Ще е ветровито със силен и бурен вятър, който през нощта по северното Черноморие ще се усилва до ураганен. Максималните температури ще са от 11° до 13°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала, през нощта по северното крайбрежие – до около 5 - 6 бала.

В планините ще преобладава облачно време с валежи главно от сняг. В масивите от Западна България и по Старопланинското било ще се образува снежна покривка. Ще духа силен и бурен север-северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 2°, на 2000 м - около минус 8°.

В неделя сутринта вятърът все още ще е силен и бурен, по Черноморието - ураганен. В Източна България ще бъде облачно с валежи от дъжд и сняг, а над Западна облачността ще се разкъсва и ще намалява. През деня вятърът постепенно ще отслабва, валежите ще спрат, а облачността и над източните райони ще се разкъсва. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните - между 5° и 10°.

В понеделник ще има променлива облачност, в много райони намаляваща до предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите ще се повишат, сутрешните - слабо, а дневните с 5 - 6 градуса.

Във вторник ще се затопли още, но облачността ще се увеличи и от запад ще започнат валежи от дъжд.

В сряда ще вали на много места в страната, а температурите ще се понижат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари