Опасно мръсен въздух в почти цяла България

0
И тази сутрин се отчитат завишени нива на фини прахови частици в атмосферата
И тази сутрин се отчитат завишени нива на фини прахови частици в атмосферата

И тази сутрин се отчитат завишени нива на фини прахови частици в атмосферата

Станциите в 11 града у нас измерват замърсяване на въздуха. Градовете, които са в жълтия сектор по замърсяване тази сутрин са София, Смолян, Плевен, Видин, Варна, Русе, Пловдив, Враца, Несебър, Добрич и Шумен, съобщи bTV.

2-3 пъти над допустимата норма

Концентрацията на прах в София е между два и три пъти над допустимата норма. По данни на Европейския индекс качеството на въздуха в столицата е "много лошо".

Препоръчва се при поява на симптоми като дразнене в очите, кашлица или затруднено дишане, да се ограничи престоят на открито.

Очаква се от днес в следващите дни атмосферата да се раздвижи с повече вятър, а нивата на замърсяване да се понижат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    до 2
    Знам за коя къща говориш. Преди често минавах оттам. Отпадъци горят. Преди бяха складирани в дворчето. Виждат се от улицата, ама от общината недовиждат и на тях не им мирише. Тяхната работа се изчерпва с издаването на наредбата и разбира се в края на месеца да си приберат саплатката.
  • 8
    2
    Русенец
    Минавам всеки ден често покрай една къща, до зала Арена Русе, точно къщата до бившия ресторант Белведере там мирише на пушек и ти люти чак на очите на радиус от 100 метра! Не се диша и това е откакто почна отоплителния сезон има чувството, че горят гуми и найлони -просто ужасн е някой дни и се налага да заобикалям.
  • 7
    1
    Аз
    Да ни е честито! Ние спазваме екологични норми, но е дошъл въздуха от останалата част на света! И така ще бъде - ние си налагаме какви ли не ограничения на производството и потреблението, и въпреки това мръсният въздух постоянно идва при нас и ще идва!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари