Опашки от коли се извиха на "Кулата" след отварянето на границата с Гърция

0

5 километра е опашката от чакащи автомобили за влизане в Гърция – в нея са блокирани български граждани, гръцки граждани, работещи на Кулата, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Задръстването буквално е невиждано. Единствено ТИР-овете този път се пропускат по-бързо от леките автомобили.

Опашката е до разклона за село Тополница и Марикостиново, и продължава да се трупа.

Чакащите в задръстването са недоволни. Много българи са тръгнали на почивка в Гърция с аргумента, че „докато не си изградим пречиствателни станции на морето, няма да отидем на нашето Черноморие”.

Заради спрелия трафик основно в активната лента на АМ „Струма” бяха спрени стотици леки автомобили, в аварийната се движеха само ТИР-ове. Така в свободната изпреварваща лента се разхождаха кучета, караха се скейтбордове и ролери, риташе се топка. Опашката тръгна в 12.30 ч., но по това време бе достигнала до с. Марикостиново, или над 5 км.

От София за Гърция пътувам, живея в София, аз исках вчера да тръгна, но ме е страх заради карантината и сега пак спешно пътувам, имам една болна леля, трябва да я гледам. Сега тук ще остана да чакам. От новините чух, че е свободно, не знаех, че е от 12 часа. Сега втори път пътувам, преди това влязох в Гърция, но бях 2 седмици под карантина, три коли полицаи се въртяха около моята къща. Имам роднини от Сандански, от Банско, чудя се за какво е тази граница между Гърция и България”, каза Атанасиус Зинголис.

От новините разбрахме, че започват да пропускат в 12 часа, но какъв е проблемът това да е в 8 или 9, като се знае, че ще се образуват колони. Само се затруднява придвижването”, каза Мария Чакърова. Тя обясни че имали резервация за почивка от 5 юни, която пропаднала, затова я отложили за 15, която била първата възможна дата, защото дъщеря й дошла от Холандия.

Аз трябва да отида на Кулата, имам 3 обекта, които работя и съм заклещен и не мога да мръдна, Гърция е за предпочитане пред нашето море защото българското е мръсно, въпреки че нашите плажове са по-добри”, каза Ивайло Дечев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари