Опашката на Дунав мост се стопи до 3 километра

1
Очаква се ситуацията да се нормализира в рамките на 1-2 часа
Очаква се ситуацията да се нормализира в рамките на 1-2 часа

Опашката от камиони, която днес преди обед бе около 10 км, се стопи до 3 км в късния следобед.

Проблемите със софтуера на Агенция „Митници“ бяха отстранени към 10:30 часа днес, но се оказа, че румънската страна не може да поеме големия поток от тежкотоварни автомобили, предаде Русе Медиа.

За да се улесни преминаването на тировете, на трасе „Изход“ бяха отворени допълнителни гишета. За целта бяха преустановени ремонтните дейности, които вървят в момента на терминала. Строителните машини, платформи и скелета бяха изнесени и камионите се обработваха на общо 5 гишета.

Преминаването на границата обаче се оказа затруднено отново, тъй като румънската страна не може да насмогне на огромния брой камиони, пристигащи на нейна територия. Шофьори споделиха, че докато от наша страна са отворени 5 гишета за плащане на такси и обработка на документи, то от другата страна това се прави само на две трасета и целия им буферен паркинг е препълнен с изчакващи камиони. Това наложи служители от „Гранична полиция“ да спрат тировете и да не ги пускат на задръстения от тежкотоварни автомобили мост заради мерки за безопасност.

Очаква се ситуацията да се нормализира в рамките на 1-2 часа.

По неофициална информация подобна опашка от камиони има и от румънска страна, като колоната от чакащи да влязат в България към 17 часа е била дълга около 20 км.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- На колко сте години? - пита съдията.
- Ами, навърших трийсет... - шепне жената.
- Добре, добре! През коя година?

Харесай Дунавмост във Фейсбук