Опасен полет на американски бомбардировач вбеси Китай

0
Китай нарече военна провокация полета на американски бомбардировач Б-52 над изкуствените острови в Южнокитайско море
Китай нарече военна провокация полета на американски бомбардировач Б-52 над изкуствените острови в Южнокитайско море

Министерството на отбраната на Китай нарече военна провокация полета на американски бомбардировач Б-52 над изкуствените острови в Южнокитайско море, предаде РИА Новости.

Според информация на в. "Уол стрийт джърнъл", който се позовава на представител на Пентагона. Стратегическият бомбардировач В-52, който е патрулирал над Южнокитайско море, „непреднамерено“ е прелетял на 2 мили от един от изкуствените острови, изграждани от Китай.

В изявление на китайското министерство на отбраната се посочва , че САЩ увеличават напрежението в спорния регион. Пекин настоява САЩ незабавно да предприемат мерки за предотвратяването на подобни инциденти и вредите, които те нанасят на двустранните отношения.
Министерството на отбраната на Китай също така заявява, че страната ще вземе всички необходими мерки за защита на своя суверенитет и сигурност, съобщава Блиц.

"Представители Пентагона проучват въпроса защо един от двата В-52, извършващи полети миналата седмица, е прелетял по-близо от планираното край рифа Куартерон от групата острови Нянша (Спратли) в район", където Пекин от десетилетия води спор с няколко държави за териториалната принадлежност на редица острови“, пише още "Уол стрийт джърнъл" . Вестникът се позовава на представител на Пентагона, според когото „неблагоприятните атмосферни условия са станали фактор да се отклони пилотът от курса".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари