ОИЦ ще предлага експертни съвети на малките семейни фирми

1
Пенчо Милков: Това ще е само част от ветрилото на подкрепа, която ще осигурява Община Русе на гражданите
Пенчо Милков: Това ще е само част от ветрилото на подкрепа, която ще осигурява Община Русе на гражданите

Това ще е само част от ветрилото на подкрепа, която ще осигурява Община Русе на гражданите, за да превърне града в предпочитана и разпознаваема дестинация

Това заяви кметът Пенчо Милков, след като се запозна с идеята за междупоколенчески семейни бизнеси. Тя беше представена от доц. д-р Даниел Павлов в Областния информационен център в Русе.

Предпоставки за възникването на такава теория са новите социални процеси, които постепенно се превръщат от местен в глобален проблем пред обществата. Сред тях са тенденциите за намаляване на населението в следствие на автоматизацията на производството, отслабването на нуждата от човешкия фактор в индустрията и заместването на хората с машини, както и поставянето на кариерата пред семейството.

Доц. Павлов разказа за т.нар. детройтски синдром, който е довел до почти тройно намаляване на населението на град Детройт спрямо средата на миналия век. Подобна тенденция се наблюдава и в много градове в страната, включително Русе.

В основата на решението на този проблем според доц. Павлов е развитието и интегрирането на малки бизнеси между отделните поколения в едно семейство.

Пенчо Милков се съгласи, че инфраструктурата в Русе е предвидена за почти двойно повече жители, а това налага не само да се спре негативната тенденция с обезлюдяването му, но и да се привличат още хора, които да го нарекат свой дом.

Русе е град на много възможности и предлага баланс между два коренно различни начина на живот – кариерно развитие в индустрията и близост с природата“, каза кметът на Община Русе Пенчо Милков. Той допълни още, че Община Русе и общността като цяло трябва да търсят начини русенци да намерят мястото си в един екологичен и зелен, но и същевременно социално развит град. „Поколенията преди нас не са си задавали въпроса дали да останат в града, а са търсили начини да го направят въпреки трудностите“, заяви още Милков и допълни, че насърчаването на малките семейни фирми е само един от начините за това, като Община Русе и ОИЦ ще съдействат за организирането на срещи между тях. Така те не само ще могат да обменят идеи, примери и добри практики, но и ще виждат, че не са сами, а са част от важна и активна общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари