Охранителите в дискотеката твърдят, че Кирил сам е паднал и се е ударил

0
Проверяват охранителната фирма след побоя в дискотека "Плаза"
Проверяват охранителната фирма след побоя в дискотека "Плаза"

"До момента в СДВР няма информация охранители на заведение да са нанасяли побой на 23-годишното момче, което беше намерено в безпомощно състояние пред заведение в Студентски град", заяви пред БНР директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

Той допълва, че въпреки това е наредил охранителната фирма "VTA Security" да бъде проверена, както и да бъдат потърсени свидетели.

Засега пострадалото момче е без опасност за живота.

Той казва, че в полицията са постъпили 3 сигнала за мъж в безпомощно състояние пред дискотеката, като едно от обажданията е направено от служител в заведението. Нито един от сигналите обаче не е посочвал, че става дума за побой.

"Вследствие на проверката, която е извършена на място, е установено, че вътре в заведението е възникнало спречкване вероятно между лицето, което е било в безпомощно състояние, и друго лице, което е установено. В днешния телефонен разговор с него същото лице е заявило, че не може днес да посети районното управление, тъй като се чувства зле, но е казало, че допълнително ще се обади и когато е възможно, ще посети районното управление, за да даде сведения по случая. При изясняване на случая са задържани в районното управление двамата охранители, които на видеокамерите извеждат въпросното лице извън заведението", казва Маринов.

След доклад в Районна прокуратура охранителите са освободени.

Има образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда, заяви Маринов.

Експертиза на медицинско лице, записите от камерите и показанията на очевидци ще укажат посоката на разследването.

Припомняме ви, че OFFNews първи съобщи, че 23-годишният Кирил Евгениев Тодоров е настанен в кома в болница "Света Анна" с тежка мозъчно-черепна травма и белодробна емболия, след като снощи охранители на дискотека "Плаза" в Студентски град са го извели от заведението и пребили.

"Когато дойдох в 4:10 часа Кирил лежеше проснат пред дискотеката. Боксьорът Кубрат Пулев, който случайно е бил там, му оказа първа помощ и му извади езика", разказа пред OFFNews Васил Радивоев, приятел на Кирил и управител на фирмата SilaBG, в която той работи.

Според него по случая в Седмо районно е задържан за 24 часа охранител на име Атанас Събев, а по време на разпитите при следователя тезата на охранителите е била, че Кирил Тодоров сам е паднал и се е ударил.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари