Охранители пазят спешните медици в Горна Оряховица

3

Фирма „Делта гард“ пое от тази вечер охраната на филиала на Спешна помощ в Горна Оряховица.

Охраната ще застъпва всяка вечер от 18 часа в амбулаторията на центъра до 6 сутринта.

През светлата част на денонощието ще се действа чрез паник бутони в центъра в линейките, като на сигнали ще се отзовават два мобилни екипа. При инциденти екипите ще се подсилват допълнително, както и ще се взаимодейства със служителите на РУ- Горна Оряховица, съобщи Борис Лютенски, организатор „Охрана“ в „Делта гард“ . До 15 февруари се очаква монтирането на паник бутони в линейките, информира местният сайт Times.bg.

Той уточни, че „Делта гард“ имат опит с охраната на болницата в Ловеч и Спешно отделение, като задълженията са им да не допускат тълпи от близки и познати да придружават пациента, за да си свършат лекарите качествено работата. „Имаме опит с агресивни или недобросъвестни пациенти, бързо ги неутрализираме“, допълни той.

Репортерска проверка показа, че спешните медици се чувстват вече облекчени и спокойни. „Бях подал писмена оставка и сега ще я оттегля“, сподели Иван Иванов, парамедик в Спешна помощ.

Негов колега сподели, че е доволен, че именно тази фирма поема охраната, тъй като има лични впечатления как охраняват мачове по стадионите и как не се допускат инциденти.

Тази вечер за последно центъра посетиха  и младежите от сдружение „G. O. WAKE UP“, които охраняваха доброволно спешните медици шест денонощия.

Към 18:30 часа филиала посети директорът на ЦСПМ – Велико Търново д-р Валентина Хаджирадева, която не скри удовлетворението си от наличието на охранителни екипи.

Сега ще се срещна с колегите, сега знам, е са много по-спокойни, договорът с фирмата е за година, надявам се, че и след това от министерството ще ни отпуснат бюджет за охрана. Радвам се, че нещата приключиха благополучно и че колегите започват да оттеглят оставките си!“, заключи д-р Хаджирадева.

Източник: Times.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари