Огромно дърво се стовари в центъра на Русе

1
Разказ на очевидец на инцидента
Разказ на очевидец на инцидента Видео: Русе Медиа

Разказ на очевидец на инцидента

Огромно дърво се стовари снощи около 21:30 часа на ул.“Петър Берон“ преди кръстовището с ул.“Хан Крум“ в Русе.

За щастие това се е случило в късните вечерни часове, когато не е имало нито коли, нито са преминавали пешеходци. През деня мястото е изключително оживено.

По време на инцидента жена се е намирала в непосредствена близост в търговски обект до рухналото дърво. Тя разказа пред Русе Медиа, че минути преди да падне дървото, се е чуло силно пукане и пращене, последвано от силен трясък. Всичко се е случило за секунди. При падането си дървото е препречило от край до край улицата, като е повлякло и захранващ ел.кабел с високо напрежение. Жената коментира, че дървото е изгнило, тъй като от години кореновата му система напълно е на повърхността, разрушила е тротоара и е направила невъзможно преминаването оттам на пешеходци и майки с колички.

Веднага след подаването на сигнала на тел.112, екип на пожарната пристигна на място и започна отстраняването на дървото. Действията отнеха близо час, тъй като заради повлечения кабел се наложи да се вика и дежурен екип на Енерго Про, който да обезопаси и отстрани кабела. Едва след това пожарникарите продължиха освобождаването на пътното платно. Към момента търговските обекти по ул.“Хан Крум“ в близост до мястото на инцидента са без ток, очаква се днес захранването да бъде възстановено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари