Огромни опашки от гласуващи пред посолството ни в Лондон

0
Желаещите да дадат своя вот се оказали повече от очакваното
Желаещите да дадат своя вот се оказали повече от очакваното

Желаещите да дадат своя вот се оказали повече от очакваното

От сутринта се извиха опашки от желаещи да гласуват в посолството ни в Лондон, предаде Жени Павлова от британската столица, цитирана от БГНЕС.

Въпреки отворените 13 секции в столицата на Обединеното Кралство, 3 от които в посолството ни, желаещите да дадат своя вот се оказаха повече от очакваното. Най-дълга беше опашката на тези, решили да гласуват в последния момент.

Припомняме, че във Великобритания в 9:00 часа отвориха 35 секции за гласуване.

От българското посолство в Лондон взеха решението за секциите на базата на четири основни критерия: брой на подадени заявления за гласуване, брой на внесени документи са уседналост по региони, географско разпределение и брой на гласувалите в предишни избори.

Не всички българи останаха доволни, защото на някои ще се наложи да пътуват по-дълго време до одобрените секции, но по принцип те са избрани така, че всички граждани да могат да стигат до тях в рамките на един час.

Най-много са избирателните секции в Лондон – 13 на брой. С изключение на две секции в Шотландия и по една в Уелс и Северна Ирландия, всички останали секции са разпределени на територията на Англия. Изборите се провеждат в условия на локдаун, което допълнително може да създаде затруднения, въпреки уверенията, че британските власти и полицията са запознати по места.

Гласуването трябва да приключи в 22:00 часа българско време. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари