Огромна опашка за фиданки се изви край НАП - Русе

1

Интересът към кампанията се оказа много голям

Огромна опашка за фиданки се изви пред НАП - Русе. Русенци търпеливо се наредиха да чакат за дръвчета, които Гората.бг ще раздаде днес.

Интересът към кампанията се оказа голям и желаещите да се възползват от "зелената" оферта са доста многобройни.

Всеки може да получи дръвчета, колкото желае и може да посади от тези, които не са плодни. От плодните - раздават само по едно. От Гората.бг подаряват кайсии, сливи (жълта афъзка), дюли, облачински вишни, ябълки (подложка), череша (махалебка, дива), орехи и паркови и медоносни липи, акации, явори, люляци, бряст, кестени и др.

Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 1,5 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите, кайсиите, вишните и орехите са директно плододаващи, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

Екипът на Dunavmost желае успешно засаждане и берекет на всички, които се сдобият с желаните дръвчета!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Валентин
    Раздават дървета на дървета
  • -5
    7
    Spermaman
    А като дойде време да се поливат тези фиданки, поне 2 години с по 10л вода, къде ще са тия хорица? N1 много добре ви го е казал, нищо от това няма да се хване ако не се продължат грижите за него. Следва че днешното мероприятие е едно масово убийство на фиданки.
  • 20
    6
    daskal
    Зарадвайте се, бе! Нещо хубаво е това. Хората засаждат хиляди дръвчета. Дано се хванат!
  • 9
    5
    Балканеца
    Иницативата навсякъде е ориентирана към такъв тип хора, които без нея нямаше да засадят дърво така или иначе. Но сама по себе си е доста по- зелена от повечето, да не кажа всички, инициативи на правителствата в ес. От тази гледна точка е похвална, че в България твърде много дървета се секат, а твърде ,алко се залесява. Добро решение е, плодни дръвчета да се дава само по 1 бр на човек, така ограничават тези, които после биха ги продавали, каквато идея неминуемо е минала през главата на много кандидат-озеленители.
  • 7
    4
    БГ
    Лайно, да е на аванта да е .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари