Огромен пожар бушува край българо-гръцката граница

0
Има вероятност огънят да стигне до българска територия
Има вероятност огънят да стигне до българска територия Снимка: БНР / ΡΟΗ news

Има вероятност огънят да стигне до българска територия

Пожар гори в близост до гръцко-българската граница на около 8-10 км. от браздата под връх Вейката и Орлица. Жителите от селата Состис, Линос, Полиантос вече са евакуирани, а също така и Мисхос и Мега Пистос, тъй като огънят се разпространява с бързи темпове в подножието на планината Папики /б.а. под връх Орлица, Южните склонове на Родопите/ гори гъста растителност. В село Мега постос има изгорели къщи. Пожарът е влязъл в селото, показват видео кадри на местния сайт xronos.gr. Той излъчва и кадри на живо от огнената стихия.

Силите на пожарната не успяха да овладеят огъня, тъй като летателните апарати в момента гасят пожара в съседната област Еврос, но и по първия избухнал днес пожар в област Родопи /Комотини/, също в гора, в Ано Дрозини, от другата страна на пътя Маказа – Комотини, под българското село Егрек.

Ситуацията обаче е излязла извън контрол в подножието на Орлица, като най-тежка е ситуацията в Состис, тъй като са изгорени най-малко 10 къщи и коли, предаде БНР. Жителите на селото съобщават пред "Охронос", че летателните апарати са се забавили, в резултат на което са изгорели имотите им. Има вероятност огънят да стигне до българска територия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари