Ограничиха достъпа до емблематично място в Созопол

0
Само за няколко часа били поставени огради и набити колчета, а достъпът до скалите и морето – ограничен
Само за няколко часа били поставени огради и набити колчета, а достъпът до скалите и морето – ограничен Видео: NOVA

Ограда беше поставена на емблематично място от морското ни крайбрежие.

Блокиран е достъпът до местността „Германката" край Созопол. За това алармира във Facebook бившият директор на стопанското звено на Софийския университет Петко Горанов. На заграждението има информационна табела, според която в ограденото място ще се строят две вилни сгради с басейн, предава NOVA.

За започващия строеж на метри от скалните фиорди разбрали първо рибарите, които били  прогонени. След това, само за няколко часа, били поставени огради и набити колчета, а достъпът до скалите и морето – ограничен.

На табелата е посочено, че възложител на строежа е фирма "Херсонес" ЕООД, главен изпълнител е "ББМ Инженеринг"ЕООД, а подизпълнител - "Хит Стройк" ЕООД. Строителното разрешение е издадено в началото на август тази година.

От общината в Созопол твърдят, че нямат сигнали от недоволни граждани, а документално строежът е изряден. Същото потвърдиха и от РИОСВ, като уточниха, че имотът, макар и в границите на защитената местност „Колокита”, е във втора зона, в която строителството е разрешено при определени параметри. Въпреки това от общината са категорични, че достъпът до скалите трябва да бъде възстановен. Затова от РДНСК-Бургас са заставили инвеститора да премести оградата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари