Огради блокират една от най-красивите гледки към морето

1

В местността Поляните в Синеморец усилено се разчертават имоти

Една от най-красивите гледки по Българското Черноморие е вече почти изцяло частна собственост. Нови огради са изникнали вчера в местността Поляните в Синеморец, откъдето се разкриват Корабите - две скали, които са сред най-сниманите забележителности по нашето море. За това биха тревога участници във "Фейсбук" групата "Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг".

Оградите са на косъм да прекъснат окончателно панорамната пътека, която пресича цялата местност и е любимо място за разходка на хората, летуващи тук. "Дотук бяха Поляните...Някой ще гледа "Корабите" от прозореца, а още 3 парцела вече са заградени и очакват строителство. Безкрайно тъжно начало на 2023 г. На практика, при оградата, която поставят тази сутрин, няма да има достъп до скалите и пътеката за разходка. Трагично е", пише Ангелина Джаджева, която днес вече е снимала и готовата ограда.

Ангелина разказа, че на практика в момента достъпът до Корабите и сложената пред тях пейка е възможен само по труден терен и досами оградите на частните имоти, предава вестник "Сега".

Доколко законни са строежите, които безмилостно превземат Поляните, е много спорен въпрос, тъй като това следва да е защитена местност. В последните 2-3 години обаче новите обекти един по един затварят първа линия на брега. Опитите на природозащитниците да получат достъп до информация за тях удря на камък - управляваната от ГЕРБ община Царево е доказала през годините, че винаги е на страната на Бетономорие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    ...
    И тръбите с говната на мафиотите ги натикайте малко по-навътре в морето. Малко от малко да се омесват с водата, а не да ми падат пацули от два метра височина от някоя оголена тръба.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари