Огнище на КОВИД-19 в Две могили

1
Единайсет от дванайсетте случая в Две могили са от Центъра за настаняване от семеен тип за хора с увреждания. От общо 15 обитатели 10 са с положителен тест за COVID-19, а останалите 5 са с отрицателен. Има и един заразен от персонала
Единайсет от дванайсетте случая в Две могили са от Центъра за настаняване от семеен тип за хора с увреждания. От общо 15 обитатели 10 са с положителен тест за COVID-19, а останалите 5 са с отрицателен. Има и един заразен от персонала

С 14 повече са оздравелите отколкото заболелите от COVID-19 в област Русе за последното денонощие

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За изминалите 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 31 нови случая на коронавирусна инфекция, а оздравелите са 45. Най-много от новите случаи 13 са от най-голямата община, а именно Русе. Почти наравно по заболеваемост се оказва и община Две могили, където новозаразените са 12. Два нови случая има и в община Ценово, както и по един в Борово, Бяла, Ветово и Сливо поле. Единствено в населените места от Иваново няма новозаболели.

Единайсет от дванайсетте случая в Две могили са от Центъра за настаняване от семеен тип за хора с увреждания. От общо 15 обитатели 10 са с положителен тест за COVID-19, а останалите 5 са с отрицателен. Има и един заразен от персонала. Всички те са в добро състояние без проява на тежка симптоматика. Взети са и всички необходими мерки от страна на ръководството на Община Две могили и Регионалната здравна инспекция.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7491, а преболедувалите 6362-ма. Активните случаи са 736. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 193-ма души, като 26 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още двама мъже и две жени с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 393 на възраст между 27 и 98 години. 241 от тях са мъже, 152 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната и е след областите София (столица), Бургас, Пловдив, Варна, Хасково и Плевен. След това се нареждат областите Враца, Стара Загора и Шумен. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа са областите Кърджали и Търговище – по 5.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари