Огнеборци спасиха мъж, паднал в шахта в Кошов

2
Мъжът е бил откаран веднага в болницата
Мъжът е бил откаран веднага в болницата Снимка: БГНЕС

10 сигнала за произшествия са отработили дежурните екипи на дирекцията през изминалите два почивни дни. Ето част от тях:

На 23 януари, за времето от 15:52 до 17:23 ч., екип от РСПБЗН – Две могили е участвал в гасенето на самозапалил се аспиратор в къща гр. Две могили. След локализиране и отдимяване на помещението екипът е установил, че са изгорели кухненските шкафове и електроуреди. Пострадали хора няма. На същата дата, между 20:53 и 21:40 ч., един екип от РСПБЗН – Бяла е пратен на сигнал за дим от селскостопанска постройка. При пристигане на място се установи запалване на площ по-малко от 1 кв.м. на тавана на селскостопанска постройка. Причината за запалването не е установена.

На 24 януари между 15:19 и 16:45 часа екип на ССОД към РДПБЗН – Русе е пратен по сигнал за паднало дърво на ул. "Др. Петър Берон" в Русе. Дървото било затиснало автомобил „Шкода“, имало е съборен парапет на тротоара /приблизително 2 линейни метра/, както и скъсани кабели на уличното осветление и на кабелни телевизии. Екипът е отстранил дървото.

За времето от 19:50 до 20:50 часа служители от РСПБЗН - Две могили с един автомобил са реагирали на сигнал за паднал човек в шахта на адрес в с. Кошов. При пристигане на мястото на инцидента, екипът е оказал съдействие на близките на собственика да го извадят от водопроводната шахта, след което е бил качен на линейка и отведен в болницата. 

Тази сутрин лъжлив сигнал за пожар в комин на къща е вдигнал на крак огнеборци от РСПБЗН – Бяла. За времето от 05:12 до 06:10 часа трима служители с един автомобил са посетили посочения адрес в гр. Бяла, но на място не е установено такова произшествие. Изяснено е, че сигналът е подаден от преминаващ гражданин, който вероятно се е заблудил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари