Одобриха още 6,8 милиона лева за престоя на украинските бежанци

0
Финалното разплащане на места за настаняване и на държавните почивни бази ще е през юли
Финалното разплащане на места за настаняване и на държавните почивни бази ще е през юли Снимка: БГНЕС

Финалното разплащане на места за настаняване и на държавните почивни бази ще е през юли

Министерският съвет прие проект на Решение за одобряване на средства на кандидати по „Програма за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в Република България вследствие на военните действия в Украйна“ и допълнение на Програмата по отношение на дължимия данък добавена стойност от лицата, които извършват дейност в обекти, вписани в Регистъра за подслон и на проект на Постановление на Министерския съвет за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на туризма за 2022 г. за авансово финансиране на разходи по Програмата за ползване на помощ за лица, търсещи временна закрила в Република България.

По второто плащане за периода от 01.04.2022 г. до 30.04.2022 г., са одобрени 95 лица, които са предоставили 157 025 броя нощувки с изхранване на 9 971 лица, получили временна закрила на територията на Република България. Осигуреният финансов ресурс е в размер на 6 817 517 лева. с включен ДДС.

До този момент е разплатен първият период на настаняване на украинските граждани в места за настаняване - от 24 февруари до 31 март, и вторият период - от 1 до 30 април. Финалното разплащане на места за настаняване и на държавните почивни бази ще е през юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари