Одобриха два резервни маршрута на влакчето в Парка на младежта

0
Ограничиха скоростта на атракциона
Ограничиха скоростта на атракциона

 

Ограничиха скоростта на атракциона

Комисията по безопасност на движението в община Русе ограничи скоростта на атракционното влакче в Парка на младежта до 15 км в час. Темата бе провокирана от оплаквания на граждани и най-вече родители с деца, че композицията се движи прекалено бързо и наскоро имаше инцидент с паднало дете.

Обсъдени са били и резервните маршрути на влакчето, като е било решено да има две алтернативни трасета. Те ще се използват при провеждане на мероприятия по основния маршрут. Така влакчето ще продължи разходките си, без да пречи на участниците в събитията.

На заседанието на комисията е било обсъдена молбата на председателя на Българската федерация по волейбол Любо Ганев във връзка с провеждането „Златна Европейска лига за жени по волейбол“ на 18 и 20 юни. Любо Ганев е поискал да се осигурят паркинг и маршрут на движение на автобусите, превозващи отборите, които участват в състезанието.

Затова комисията реши за периода от 18 до 20 юни ул. „Петко Д. Петков“ да бъде затворена в участъка от ул. „Г.С.Раковски“ до пл. „Свобода“ за всякакъв вид МПС, с изключение на гостите на хотел „Дунав плаза“ и автобусите, обслужващи отборите. За този период ул. „Петко Д. Петков“ ще бъде сигнализирана за двупосочно движение в участъка от ул. „Г.С.Раковски“ до ул. „Муткурова“, за да се осигури влизането и излизането на автобусите, превозващи участниците в турнира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари