ЦИК поправи грешката си с починалия депутат

0

Централната избирателна комисия обяви за избран за депутат починал човек, който е бил в листата на “БСП за България” на последните парламентарни избори, става ясно от сайта на комисията.

Със свое решение от 5 септември ЦИК обявява за избран за народен представител проф. Цветан Ралчовски от врачанската соцлиста, който обаче е покойник от около година, съобщи преди два дни BulNews. Той трябваше да заеме мястото на досегашния депутат на социалистите Иван Генов. Миналата седмица в първия работен ден от есенната сесия на Народното събрание Генов, който е бивш изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй”, обяви, че се отказва от депутатското място по лични причини.

Още тогава от червената партия коментираха, че новият народен представител ще е шефът на Видинския театър Анастас Попдимитров.

Ден след подадената от Иван Генов оставка ЦИК обаче обяви за избран на мястото му в парламента покойния проф. Цветан Ралчовски, който е геофизик и дългогодишен бивш директор на един от институтите на Българската академия на науките. Той е бил след Генов в листата на БСП на парламентарните избори.

2 дни по-късно ЦИК научила, че обявеният за народен представител проф. Ралчовски е покойник, и е поправила грешката си. На 7 септември комисията взела решение, с което обявява за избран за депутат Анастас Попдимитров.

Той е актьор и в момента е директор на Драматично-кукления театър във Враца. Между 1999 и 2003 г. е бил и зам.-кмет на Враца. Има над 100 значими роли и е носител на редица награди.

От решението на ЦИК става ясно, че пропускът е установен след допълнителна проверка в националната база данни за населението. Тогава е станало ясно, че проф. Ралчовски е починал, и Централната избирателна комисия променя решението си за това кой от врачанската листа ще попълни парламентарната група на “БСП за България”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари