Обявиха бедствено положение в Свищовско

0
Заради безводието ситуацията в село Овча могила е критична
Заради безводието ситуацията в село Овча могила е критична Видео: NOVA

Заради безводието ситуацията в село Овча могила е критична

Бедствено положение заради жегите и безводието обявиха в Свищовско. В село Овча могила положението е най-критично. Там се намира Дом за възрастни хора и болница за рехабилитация.

„Положението е критично. Единственото, което е по силите на общината, е да осигури вода за Дома за хора с деменция и болницата за рехабилитация. Водоснабдяването на територията на село Овча могила е изключително сериозно. Вода почти няма, а ако има – тя е много малко и не достига. Има проблем с довеждащия водопровод, който е с дължина от 7 километра. той е в селскостопански ниви и авариите там са неоткриваеми”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA кметът на Свищов Генчо Генчев.

„В село Овча могила проблемът с довеждането на водата е основно във водопровода. Той е изграден с азбестово-циментови тръби с доказани загуби над 50 процента. В самия водоизточник – дренажното съоръжение, има достатъчно вода, но не можем да я докараме до хората”, подчерта и Румен Линев, управител на ВиК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    ДО БАЛКАНЕЦА
    СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ,НО МЕ И СЪС СОЛОМОН ИСАК ПАСИ И ТАГАРЕВ
  • 2
    3
    баба Ванга
    Вода газаят,жадни ходят.Защото са глупаци управниците и крадат.Ще дойде време ще затваряте вода в буркани за да имате за пиене,а не за миене.
  • 7
    2
    Балканеца
    Без да съм русофил, без да съм русофоб. Проблемът в случая може да се реши на цената на 1 БТР. Но т.нар. "държава" ще реши да ги подарява, вместо да ги продава и парите да инвестира в решаването на подобни проблеми. Докато стадото си трае, така ще бъде. Со кротце и со благо няма да стане. И малце кьотек трябва.
  • 16
    1
    Минувач
    7 км умрял водопровод в нивите няма кой да подмени! Така е, защото не е София. По малките населени места кучета ги яли. Не, че няма вода. Просто безхаберието е с чудовищни размери. Няма как да е по-жалка картината на родната действителност.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари