Обвиняема за две тежки престъпления остава в ареста

0
Жената е в ареста от месец юни
Жената е в ареста от месец юни

Обвиняема за две тежки престъпления остава в ареста

Окръжен съд – Русе остави без уважение молбата на А. М. за изменение на наложената ѝ мярка за неотклонение от задържане под стража в по-лека. Жената е в ареста от месец юни, а обвиненията спрямо нея са следните:

От 10.06.2017г. до 20.10.2017г. в с. Въбел, общ. Никопол, област Плевен и в град Русе, в условията на продължавано престъпление- на два пъти, в съучастие с И. Ц., отвлякла М. Н., като деянието е извършено от две лица и отвличането е с цел лицето да бъде изведено извън границите на страната.

На 10.06.2017г. в с. Въбел, общ.Никопол, обл. Плевен, и ГКПП Кулата - Промахон, в съучастие с И. Ц. набрала и транспортирала отделно лице – М. Н. и я превела през границата на страната, с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от нейното съгласие, в Република Гърция, като деянието е извършено чрез отвличане.

За първото престъпление предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от 7 до 15 години, а за второто - от 5 до 15 години лишаване от свобода и глоба.

Окръжният съд счете, че първоначално взетата мярка за неотклонение задържане под стража е законосъобразна и не са налице условия за изменението ѝ в по-лека. Според съда, и към момента е налице обосновано предположение, че А. М. е извършила престъпленията, в които е обвинена. Не е отпаднала реалната опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление, включително с оглед многократните ѝ пътувания до Гърция и предвид факта, че същата е била задържана при завръщането си от чужбина. Освен това, към момента няма данни здравословното състояние на обвиняемата да е влошено до степен несъвместима с престоя ѝ в арестните помещения.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е отхвърлено искането на А. М. за изменение на мярката ѝ за неотклонение от задържане под стража в по-лека, може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари