Обвиняем за разпространение на наркотици отново задържан под стража

1
Обвиняемият се отклонил от домашния арест
Обвиняемият се отклонил от домашния арест Снимка: Dunavmost

Окръжен съд – Русе остави без уважение молбата на Б. С., но уважи предложението на прокуратурата и измени наложената на обвиняемия мярка за неотклонение „домашен арест“ в „задържане под стража“

Срещу 38-годишния мъж се води досъдебно производство за това, че на 23.06.2020 г. и на 21.07.2020 г. без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Б. С. е задържан на 21.07.2020 г. Три месеца по-късно е поискал по-лека мярка за неотклонение. Тогава друг състав на Окръжен съдРусе не е уважил молбата му, но Великотърновският апелативен съд му е изменил мярката за неотклонение в „домашен арест“. При извършени от полицейски служители проверки съответно на 29.12.2020 г., 02.01.2021 и на 12.01.2021 г. обвиняемият не е намерен на адреса, на който е следвало да изпълнява тази мярка. Това е мотивирало Окръжна прокуратура – Русе да поиска „задържане под стража“. От своя страна, Б. С. е подал молба за изменение на мярката в „подписка“, за да можел да работи и да издържа семейството си.

Окръжен съдРусе констатира, че действително е налице неизпълнение на наложената на обвиняемия мярка за неотклонение „домашен арест“. Б. С. не отрича, че на 12.01.2021 г. е бил извън жилището си под предлог да свали акумулатора на колата, за да бъде продаден и така да се набавят пари за изхранване на семейството. В случая факта на напускането на жилището и нарушаването на домашния арест на тази дата е безспорно, като според съда причината за това е без значение.

„Чистото съдебно минало на обвиняемия, наличието на семейство, а от януари 2020г. и на малолетно дете, липсата на реализирани доходи от негова страна и тежкото финансово състояние на семейството му не са обстоятелства с такава тежест, които могат да бъдат противопоставени на тежестта на обвинението срещу него и на факта, че той е нарушил определената му мярка „домашен арест“ , като последното именно е и мотивът да бъде определена спрямо него най-тежката мярка за неотклонение.“

Определението на Окръжен съдРусе, с което се изменя наложената спрямо Б. С. мярка за неотклонение от „домашен арест“ в „задържане под стража“, може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари