Обвиниха мним маг, развалял магии и гонил духове срещу хиляди левове

0
42-годишният мъж е измамил хора, че ще ги излекува от заболяванията им като им чете молитви и извършва ритуали
42-годишният мъж е измамил хора, че ще ги излекува от заболяванията им като им чете молитви и извършва ритуали Снимка: БГНЕС

42-годишният мъж е измамил хора, че ще ги излекува от заболяванията им като им чете молитви и извършва ритуали

Обвиниха 42-годишен мъж, който измамил хора, че ще ги излекува от заболяванията им, ще им чете молитви и ще извършва ритуали, с които ще прогони демони и духове и с това им причинил имотна вреда. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура.

Обвиняемият Х.С. извършвал ритуалите в квартал "Студентски град". Той обещал на И. Е., че ще премахне проклятие от него, като вземе неговите златни накити – 9 ланеца, 4 гривни, 4 висулки и 3 монети и сумата от 4040 лв., за да им бъдат четени молитви.

През април 2022 г., пък заблудил Ц.И., че ще предскаже бъдещето му и ще пречисти дома му, като вземе неговите златни накити – 3 ланеца, гривна, 4 дамски пръстена и 1 мъжки пръстен, за да им бъдат четени молитви и сумата от 999 лв., с което му причинил имотна вреда.

В периода от средата на месец ноември 2022 г. до месец декември 2022 г. обвиняемият въвел в заблуждение С.К., че ще премахне черна магия и ще намери заровено злато от дядо му, като пострадалия дал на Х.С. сумата от 2555лв.

На 18.11.2022 г. с цел да набави за себе си имотна облага обвиняемият възбудил заблуждение у Д.Т., че ще я излекува от заболяванията ѝ, като вземе нейните златни накити – 2 гривни, 1 чифт обеци, 4 пръстена и верижка, за да им бъдат четени молитви в параклис в гр. Велико Търново.

През месец февруари 2023 г. в гр. София, Х.С. заблудил А.Й., че ще „излекува детето ѝ и че ако му даде пари, то няма да умре", като тя му дала сумата от 3508 лв., с което ѝ причинил имотна вреда от 3508 лв.

В периода от 30.06.2023 г. до 17.07.2023 г. обвиняемият с цел да набави за себе си имотна облага възбудил заблуждение у Е.П., че спрямо нея има магия за „невървеж и нямане", като за да премахне магията тя трябвало да му даде 3751 лв., с което ѝ причинил имотна вреда.

На 15.10.2023 г. в близост до Централна жп гара в гр. София, Х.С. въвел в заблуждение Д.О., че ще изгони демон от дома ѝ, като за целта жената му дала 5133лв.

По случая е образувано досъдебно производство, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода" от 1 до 6 години.

Х.С. е осъждан. С постановление на наблюдаващ прокурор той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои днес, 16.02.2024 г., да бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Х.С.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари