Обвиниха биячите от Враца в непредумишлено убийство

0
Обвинението е, че 12.01.2016 г. по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов
Обвинението е, че 12.01.2016 г. по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов

Окръжна прокуратура във Враца повдигна обвинения за непредумишлено убийство на двамата братя, пребили до смърт ученик в града.

Лицата Иван Дамянов на 32 години и Десислав Дамянов на 36 години, двамата от гр. Враца са привлечени като обвиняеми. Това съобщиха от прокуратурата, цитирани от VESTI

Обвинението е, че 12.01.2016 г. по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда.

Двамата са задържани с прокурорско постановление за 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Враца за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Припомняме, че около 12,55 часа на 12.01.2016 г. в централната част на гр. Враца, в близост до Дома на науката и техниката, е възникнал спор между Т.Й. и братята Иван и Десислав Дамянови във връзка със спазване правилата за движение по пътищата.

Спорът прераснал в побой на 18-годишния Тодор от двамата братя, които му нанесли множество удари с ръце.

Разследването до момента е установило, че починалият също е нанасял удари по нападателите си с метален бокс. В резултат на побоя по-късно той починал.

Продължават разпитите на свидетели. Назначена е съдебно медицинска експертиза. Иззети са записи от случилото се, направени от случайни граждани, и за съдържанието им е назначена видео-техническа експертиза. Разследването продължава.

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари