Обвинен в убийство иска домашен арест, омръзнало му в затвора

0
19-годишният Румен се отметна от досегашните си самопризнания и поиска да бъде подложен за втори път на детектор на лъжата
19-годишният Румен се отметна от досегашните си самопризнания и поиска да бъде подложен за втори път на детектор на лъжата Снимка: Христо Христов / Монитор

19-годишен обвиняем под дело за блудство и последвало убийство на 84-годишна жителка на село Медникарово се отметна от досегашните си самопризнания и поиска да бъде подложен за втори път на полиграф.

Единадесетокласникът от професионалната гимназия по електротехника в град Гълъбово Румен Мариев беше арестуван на 9 март т.г.,след като часове преди това лично занесъл букет с цветя на директорката на школото си, информира Монитор.

Срещу него е повдигнато обвинение за блудство и удушаване на 87-годишната Каля Добрикова. Младежът проникнал с взлом в дома й през нощта на 4 март, часове наред се гаврил със самотната старица и накрая я удушил, защото решил че го е разпознала.

В нарочно писмо до съда от 13 октомври Мариев се отказва от дадените до сега показания по досъдебното производство и направените самопризнания под претекст, че е бил подложен на тормоз.

В съдебна зала обвиняемият настоя да бъде пуснат под домашен арест, защото му било... омръзнало да стои зад решетките. От петчлелния състав на старозагорския окръжен съд той поиска отвод на наблюдаващия прокурор Христо Мишов, защото бил „предубеден“.

Досъдебното производство е на финалната права, предстои да бъде внесен обвинителният акт, най-вероятно ще бъде поискана доживотна присъда за престъплението, коментира представителят на държавното обвинение.

Резултатът от тройната психиатрично – медицинската експертиза показал, че обвиняемият страда от лека форма на психично заболяване, но това не го правело невменяем.

Мариев се провалил на направения му тест с полиграф, под ноктите на жертвата били открити косми от косата му.

Жители на Медникарово припомнят, че убитата баба Каля Дабрикова години наред се грижела за хлапака, който живеел с майка си в съседство.

По думите им гневът на Румен се „отключил“, след като през деня на 4 март старицата му отказала поискани 10 лв.

400 лв еднократна финансова помощ е отпуснал общинският съвет на Гълъбово на Мариев през 2015 година, за да продължи той образованието си.

Делото ще се гледа по същество на 17 ноември, коментира съдия Красимира Дончева и отказа промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари