Общопрактикуващ лекар: Нямам починал ваксиниран

0
Много пациенти идват и казват, че имат фалшиви сертификати, но искат да се ваксинират
Много пациенти идват и казват, че имат фалшиви сертификати, но искат да се ваксинират

Много пациенти идват и казват, че имат фалшиви сертификати, но искат да се ваксинират

"Надяваме се да отпадне лимита за изследвания за COVID-19. Пускаме и над лимита, със съзнанието, че можем да бъдем санкционирани". Това заяви д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар, в студиото на "Денят на живо" по NOVA

"Много ни тежи, че имаше период, в който не поставяхме ваксини. Много късно се включихме във ваксинацията. Ако бяхме започнали по-рано, щяхме да имаме по-голям успех. Не можем да го простим на здравното министерство", подчерта лекарят.

По думите ѝ личните лекари са "за" да няма злоупотреба с ваксините. "Нямам починал ваксиниран и по статистика сме 4000 общопрактикуващи лекари. Не мисля, че ще има масови проверки от МВР. Ще се търсят хора, които са били извън страната, но по същото време излиза, че са получили сертификат", смята тя. И допълва, че много органи и система се увреждат от ковид, затова ваксинацията е необходима.

"Много пациенти идват и казват, че имат фалшиви сертификати, но искат да се ваксинират. Всяко решение, което ще доведе до това да няма нереални ваксинации, е добре", посочи д-р Николова.

Относно варианта Омикрон тя поясни, че карантинният период е много по-къс, а развитието доста по-бързо. "Ще има и хора с ваксини, които ще позитивират тестовете. Належащо е да се ваксинират уязвимите групи, а тези с първа игла докато не изработят антитела за 14 дни, ще бъдат в риск. Проветряване, дистанция и маски спомагат срещу Омикрон", коментира медикът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари