Общинските жилища в Русе няма да се продават. Засега

1
Предложението предизвика сериозни дебати по време на заседанията на постоянните комисии на Общинския съвет
Предложението предизвика сериозни дебати по време на заседанията на постоянните комисии на Общинския съвет Снимка: ОбС Русе

Спорната точка за Наредба №6 за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и разпореждане с жилища – общинска собственост на Общински съвет – Русе няма да претърпи промени, поне засега, съобщават от администрацията

Това стана ясно, след като заместник-кметът по „Икономика и международно сътрудничество“ на Община Русе Златомира Стефанова оттегли предложението да се създадат условия за продажба на общинските жилища.

Така започна 24-ото заседание на Общински съветРусе.

Предложението предизвика сериозни дебати по време на заседанията на постоянните комисии на Общинския съвет.

Това да се даде възможност наемателите на общински жилища да могат да закупят жилището, в което живеят при определени условия предизвика много въпроси от страна на общински съветници от всички политически групи в местния парламент.

Заседанията на постоянните комисии изпълниха своята задача оспорваните моменти да се разглеждат и решават преди общинските заседания, а не по време на тях, с което се осигури създаването на работна група.

Работната група ще се срещне още през следващата седмица – 20 юли, от 13:30 ч., като всеки ще може да заяви своето участие при председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари