„Общински транспорт Русе” все още работи на загуба

2
Общинското дружество отчита ръст на приходите, но е на 450 000 лева загуба за предходната година
Общинското дружество отчита ръст на приходите, но е на 450 000 лева загуба за предходната година Снимка: Община Русе

Общинското дружество отчита ръст на приходите, но е на 450 000 лева загуба за предходната година

Русенското общинско дружество "Общински транспорт Русе" ЕАД отчита увеличение на приходите и намаляване на загубите през изминалата 2023 г. Това става ясно от годишния финансов отчет на компанията.

Приходите на дружеството са достигнали 8,327 млн. лева, което е с 21% повече спрямо 2022 г. Основната причина за ръста е увеличението на приходите от продажба на транспортни услуги с над 1 млн. лева, както и увеличението на финансирането с 342 хил. лева.

Въпреки положителната тенденция, финансовият резултат от основната дейност остава отрицателен, като загубата за 2023 г. е 450 хил. лева. Това е подобрение спрямо 2022 г., когато загубата е била 556 хил. лева.

През изминалата година дружеството е обслужило 7 тролейбусни и 9 автобусни линии в града, като е увеличило договорирания пробег с 50%. Това е станало възможно благодарение на доставката на 15 нови тролейбуса по проект от ОПОС.

Към края на 2023 г. "Общински транспорт Русе" ЕАД разполага с 22 тролейбуса HESS/NAW, 15 тролейбуса SOR TNS 12, 20 електрически автобуса SOR EBN 9.5 и 24 дизелови автобуса VanHool A330. С този подвижен състав дружеството може да покрива транспортни задачи до 5,2 млн. км годишно, което е увеличение на капацитета с 400%.

За 2024 г. дружеството планира да достави 10 броя употребявани автобуса, да пусне в експлоатация нова зарядна станция и паркинг за електробуси, както и да извърши ремонт и реконструкция на контактната мрежа в участъка от кръстовището на Симова мелница до Централна жп гара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Русенлия
    Няма никаква връзка между квартала над гарата (Дружба 2) със Здравец и Западна промишлена зона. В същото време една камара автобуси и тролейбуси се движат празни по булевард Христо Ботев. Пуснете по булевард Гоце Делчев поне част от тях!
  • 2
    4
    Русенец
    Ами направете и нови линии дето да обслужват наистина целият град. Чакат само на старите линии, вземете всички автобуси и разкарайте най-накрая тия мизерници от Шанс, вземете двете най-оборотни линии от тях 11 и 12 и ги направете по на-често и по до късно.
  • 7
    3
    ...
    Грозни и празни като главата на Бенчо Некадърника!
  • 9
    2
    ...
    Откъде печалби, като ги няма хората бе, нещастници ? Тези грозните тролейбуси и автобуси, новите, ги няма в нито един град. Навсякъде са по-модерни и от по-добри производители. Няма хора в тях. Празни обикалят. Грозни и празни.
  • 13
    1
    Русе
    Ами то, нещо промяна има ли в транспорта изобщо, че да е на печалба? Кмете какво правим със спирките по "Придунавски", само за красота ли са? Знаете ли, че е доста срамно единствената връзка на ЖП гарата с "Придунавски" (23 линия) да пътува само по три часа сутрин и следобед, и то само в делничен ден, и то само в едната посока? Излиза, че в центъра продължаваме да сме лишени от обществен транспорт, понеже най-близките спирки са на повече от километър разстояние. Нещо да кажете по въпроса?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари