„Общински транспорт Русе" иска още 2,2 милиона лева

0
С тях ще купува 35 употребявани автобуси и ще привлича 90 шофьори
С тях ще купува 35 употребявани автобуси и ще привлича 90 шофьори Снимка: Община Русе / архив

С тях ще купува 35 употребявани автобуси и ще привлича 90 шофьори

Увеличаване капитала на „Общински транспорт Русе“ с 2,2 млн.лв. е поискал изпълнителният директор на дружеството Александър Георгиев. Искането ще бъде разгледано от общинските съветници, като получената сума ще се използва за закупуване на 35 употребявани автобуса и да бъдат привлечени на работа около 90 водачи с категории D и D103, информира Русе Медиа.

Това е необходимо за въвеждането на новата транспортна схема в Русе. В момента дружеството разполага само с тролейбуси и електробуси, а като единствен оператор на обществения транспорт в общината трябва да осигури и автобусния превоз.

Автобусите трябва да отговарят на следните минимални изисквания: да са минимум EURO 5, да са климатизирани, да са нископодови, да осигуряват достъпна среда за детски колички и хора с увреждания, да имат остатъчен полезен живот от около 5 години.

За закупуването и доставката на тези превозни средства ще бъдат необходими средства от порядъка на около 1,4 млн. лв. Също така, за да се осигури оперативната самостоятелност на дружеството, до края на календарната година ще бъдат необходими около 800 000 лв., като средствата ще се използват за заплащане на осигуровки, електроенергия и резервни части. Общата сума е от порядъка на 2,2 млн.лв., която е осигурена от бюджета на Община Русе. Затова се иска капиталът да бъде увеличен от 2,3 млн.лв. на 4,5 млн.лв. чрез издаване на 22 000 нови акции с номинал 100 лв. всяка.

Увеличаването на капитала ще повиши конкурентоспособността на „Общински транспорт Русе“, ще подобри финансовите му коефициенти и ще увеличи шансовете му да бъде одобрено за бенефициент по програмите от новия програмен период. Също така ще гарантира безпроблемно изпълнение на заложената транспортна задача чрез осигуряване на достатъчна ликвидност, за да се посрещнат оперативните разходи на дружеството до края на 2022 г. като в това време се въведе новата транспортна схема, се казва в мотивите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Мунчо
    "да имат остатъчен полезен живот от около 5 години" - е, ако някой се е съмнявал, вече трябва да е убеден за какво става въпрос!
  • 0
    3
    Минчо
    Трамвайна линия даже могат да направят. До Сливо поле. А защо не и до Тутракан? И метро. До Средна Кула и до Долапите.
  • 6
    2
    Гласоподавател
    Общински транспорт само иска вече 27 години и нищо.Куцо магаре.Спешно възстановете линията по международното до кръговото на Дунав мост.Само тролеи да има и то нови.Къде са Ви ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ И БЕ СЕ ПА РС КИ ТЕ И ДЕ ПЕ СА РС КИ ЕВРОПРОГРАМИ.ЗА ЧИЙ ЧЕП СТЕ ТАМ СМОТАНЯЦИ СМОТАНИ ЛЪЖЛИВИ? ДО СЕГА ЦЕЛИЯТ ГРАД ТРЯБВАШЕ ДА Е НА ТРОЛЕИ.НАПРАВЕТЕ ВРЪЗКА ДО МЕТРО И ДО МАРТЕН,ЗАЩО НЕ И ДО САНДРОВО И СЛИВО ПОЛЕ УЧАСТЪКА Е РАВЕН.ДА ИМАТ ХОРАТА НА ПОЛОВИН ЧАС ТРАНСПОРТ ДА ЖИВНЕ РАЙОНА.СТИГА ЦУЦАХТЕ....
  • 13
    1
    Русенец
    Електрифицирайте транспорта. Стига вече с тези опърдяни дараци. Нали чист въздух обещавахте?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари