Общински служители оставиха бележка с обяснение за отрязано дърво в Русе

4

В централната градска част е премахнато изсъхнало дърво

За първи път в Русе, макар и само на едно място засега, е поставена информационна табела във връзка с проведена дейност на ОП „Паркстрой“. Става дума за премахване в централна градска част на изсъхнало дърво. Заради местоположението му е било решено хората да бъдат информирани чрез кратък текст, който пояснява причините за изсичането, какво е премахнатото дърво и най-вече какви са последващите намерения и какво ще бъде засадено отново на това място, информира Русе Медиа.

Този начин за информиране е добра инициатива, която да цели да се избегнат излишните инсинуации, най-вече в социалните мрежи, а от друга страна дава възможност на хората да следят дали ще се спазят указаните срокове.

Въпреки че поливането и грижите за едно дърво невинаги са гаранция, че то ще оцелее, както се случва често в природата, вече се намериха и хора, които да се упражнят в негативизъм – върху табелата някой е изписал обидни квалификации към общинското предприятие заради изсъхналото дърво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    До Русе Медия...
    Кое е негативизъм - да кажеш на някого, че не си е свършил работата, за която получава пари от Общината. Нека "Паркстрой" обиколят улиците и видят със собствените си очи колко изсъхнали дървета има. Ще им посоча само няколко - улицата до Гимназията по Дървообработване към светофара със "Съединение", около Паметника "Альоша", изсъхналата градинка пред Вазата и т. н. Вие, от Русе Медия също си направете този труд, обиколете и после ми дрънкайте за негативизъм...
  • 1
    6
    Василесий
    Абе добре е това. Значи им пука. Скоро може друго да посадят. Слива Стенли за ракия и за компоти. Да има циганите кафяви и лилави да ядат, че все са гладни. Браво! Една крачка е направена. Може вместо цветя да посадим тикви цигулки по центъра. Хем зелено хем големо хем и за цигуларчето ще има.
  • 14
    5
    345
    Скоро и мистър Пънч Бийн след като го "отрежат" ще остави бележка на голямата сграда 🏢 в центъра с обяснение защо се е случило това.
  • 22
    4
    И не само
    Друго изсъхнало дърво беше първото от наскоро посадените до Съда по ул. "Райко Даскалов". Стоеше си изсъхнало от пролетта, на пъпа на града, та се наложи да се молим на съответните отговорници да си направят великия труд да го премахнат. А за поливане да не си говорим - на фона на тъмнокафевите "тревни" площи и в центъра и в дъното на ада, наречено "кей", поради липса на поливни системи.
  • -4
    3
    ОП
    Точното име е ОП "Паркстрой - Русе"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари