Общински съветник: Има стотици и хиляди жалби на хора, които са били измамени от гробищната мафия

0
„Трябва да се приеме закон за погребално обредната дейност“, смята Карлос Контрера.
„Трябва да се приеме закон за погребално обредната дейност“, смята Карлос Контрера.

По думите на Карлос Контрера този бизнес няма никаква държавна регулация

Целият проблем с гробищата е заради липсата на закон, който да регламентира цялата дейност“, каза общинският съветник Карлос Контрера по повод дебата в СОС за гробищните паркове.

По думите му този бизнес няма никаква държавна регулация, повечето фирми работят в сивия сектор, като случаят от с. Клисура го показа нагледно.

Особено в София, назад в годините има стотици и хиляди жалби на хора, които са били измамени от гробищната мафия“, каза Контрера в ефира на bTV

„Фактът, че не се допусна комисия от общински съветници, която да провери тези проблеми, показва, че някой се опитва да прикрива нещата или да ги отлага във времето“, каза още общинският съветник.

Той допълни, че един от елементите на бизнеса, който показва неглижиране от държавата е липсата на регистри какво се случва в гробищните паркове.

Трябва да се приеме закон за погребално обредната дейност“, смята Контрера.

Относно протестите на столичния транспорт, Контрера отрече да има нещо общо с протестиращите, но подкрепя тяхното недоволство.

Още през 2010 г. една от водещите компании в бранша е оценила, че потенциалните загуби заради гратиса в транспорта са в размер на 25 млн. годишно“, каза от своя страна Борис Бонев, който беше включен по телефона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    МВРО=ГРОБ=ДПС
    Този пък нещатник кой е? Аааа, от МВРО, гнусните подлоги на ОПГ ГРОБ! Ами и те са в небитието като крадливите герберастни! СБОГОМ, измислени антибългарски "воеводи"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари