Общината в Русе била готова за зимата?! А защо 4 автомобила се блъснаха верижно?

6
На практика немалка част от улиците в града не бяха обработени качествено срещу леда или изобщо не бяха третирани
На практика немалка част от улиците в града не бяха обработени качествено срещу леда или изобщо не бяха третирани Снимка: Русе Медиа

Верижна катастрофа между 4 автомобила стана тази сутрин на моста към бившия ЛВЗ в Русе

Причината за сблъсъка не е нито висока скорост, нито невнимание, а заледен участък. Парадоксалното в случая е, че самите полицаи са се обадили, за да помолят общинските служители да дойдат и да опесъчат района.

А още по-парадоксалното е, че точно 24 преди това, от общинска администрация декларираха готовност да посрещнат зимните несгоди подготвени. Чудесно за намеренията на служителите, но реализирането на готовността им очевидно се изразява само в декларативност.

На практика немалка част от улиците в града не бяха обработени качествено срещу леда или изобщо не бяха третирани. По булевард "Придунавски" където има една детска градина и две училища, предпоставките за инциденти бяха налице. В 8:00 сутринта имаше заледени участъци и някои от автомобилите поднасяха при завоите. Цяло чудо е, че нямаше ударени коли. Този късмет обаче не са имали придвижващите се по моста към бившия ЛВЗ. 

Очакваме от Община Русе адекватни действия, които би трябвало да се изразяват не само в повече контрол върху служителите, но и наказания когато някой не си е свършил работата. Защото както всички се уверихме - безотговорността убива. Справка - строежът на автомагистрала "Струма", на която загинаха 46 човека само за ден. Или иначе казано - безхаберието струва човешки животи. 

Това ли ще чакаме?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари