Общината показа запис от счупването на втората чешмичка срещу хотел "Дунав"

2
Издирва се младежа, отговорен за грозната постъпка
Издирва се младежа, отговорен за грозната постъпка Видео: Русе Медиа

Камерите за видеонаблюдение в центъра на Русе са заснели вандалската проява, при която бе потрошена чешмичката срещу хотел „Дунав“.

На записа, който е предоставен на полицаите от Първо РУ, ясно се виждат действията на младежа, отговорен за нанасянето на щетите. Той ще бъде издирен, за да понесе отговорност и да се възстановят щетите.

При събарянето на конструкцията за щастие водната тръба не се е скъсала и дежурните от КООРС са успели да спрат водата. „Явно конструкцията не е удачна за публична употреба и съм помолил колегите да променят конструкцията. Новата конструкция да може да издържа на действията на гражданите, които не само употребяват чешмичката по предназначение, а и стъпват върху нея“, коментира директорът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, предава Русе Медиа.

Той сподели, че вандалските прояви са постоянни и се налага непрекъснато да се подменят кошчета, пейки, чешмички. Носкоро е бил изместен безсмислено един от орнаментите на шадравана, който е масивен и тежък. Затова има изградено видеонаблюдение точно в такива конфликтни места, където най-вече младежите демонстрират агресия.

Голям проблем има на Ларгото пред сухия фонтан, когато през нощта се разместват пейките. Нарушава се настилката, защото пейките се влачат. Има проблем с графитите, които понякога са абсолютно целенасочени и се рисуват в малките часове. Например, когато беше надраскана сградата на един от блоковете до операта, на камерите се вижда как в 2.30 часа през нощта трима младежи се събират от различни посоки, един човек идва и им дава боя. Това не е нормална проява на художествено творчество или нещо добро за обществото“, каза още Спасимир Димитров.

Общината предупреждава, че ще има глоби и за автомобилите на кея, както и за онези, които чупят бариерите, за да влязат в зоната. „Сега, когато крайбрежната зона е завършена, там не трябва да има автомобили, тъй като това е паркова територия. Там могат да влизат само автомобили и автобуси, които обслужват кейовите места и туроператорските фирми. Всички останали, които се разхождат с колите си, трябва да знаят, че ще бъдат санкционирани. Бариерите не са поставени да изпитваме силата си дали можем да ги счупим. Там също има видеонаблюдение и нека русенци не се учудват, когато ги издирва полицията да им се съставят актове“, заяви Спасимир Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари