Общината направи "детски" площадки за кучетата в Русе

0
Стопаните на четириногите веднага намериха кусури на съоръженията
Стопаните на четириногите веднага намериха кусури на съоръженията Видео: Русе Медиа

Кучетата в Русе вече си имат своеобразни „детски“ площадки за игра.

В зоните за свободно разхождане на домашните любимци общината е монтирала метални съоръжения от различен тип и размери, които да са интересни и полезни за различните породи кучета и те да се забавляват с тях.

Домашните любимци тепърва свикват с новите си придобивки, показва Русе Медиа. Собствениците им споделят, че питомците им все още ги проучват, като ги душат и маркират. И предпазливо ги редуват с любимото си занимание да разнасят празни пластмасови бутилки и да ловят топки за тенис.

Според русенци инициативата е добра, защото показва отношение и внимание към техните домашни любимци. В същото време коментират, че съоръженията са полезни най-вече за по-големи породи кучета, а за малки по размери домашни любимци е трудно да се използват.

Ако някой иска да ги използва, за да дресира и обучава кучето си, това трудно би могло да стане, обясняват познавачи. Това се прави от треньори на кучета, а и за такова едно обучение, не трябва да има други животни в зоната на тренировка, за да не се разсейват питомците.

Като цяло хората одобряват идеята и се надяват техните домашни любимци бързо да свикнат с новите си придобивки и да се забавляват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари