Община Русе: Вандалската проява в Парка на младежта е брутална

0

Извършителят на деянието е заснет

Брутална вандалска проява е била извършена тази нощ по алея Перистери в Парка на младежта, съобщават от Общината. Въпреки посегателството срещу две камери на общинското видеонаблюдение, извършителят на деянието е заснет.

Кадрите от записа показват как в малките часове на 5 юли лице във видимо неадекватно състояние чупи лампи, огъва и изтръгва стълбове на парковото осветление. Едната от видеокамерите е изтръгната и хвърлена в наскоро възстановения фонтан, а другата е повредена и с изтръгнати кабели. Пейка, намираща се по протежение на алеята, е счупена, обърнати са няколко кошчета за отпадъци и е разпилян намиращия се в тях боклук. Във фонтана са хвърлени и част от насажденията, намиращи се около него.

Общински служители своевременно са поправили част от щетите, както и са почистили терена на алея Перистери.

Кадрите с посегателството върху публична инфраструктура са предадени на ОД МВР Русе, където са образувани производства за хулиганство и унищожаване и повреждане на обществено имущество.

Местната администрация пpизoвaвa жителите и гостите на града да проявяват нeтъpпимocт ĸъм всички хулигански прояви и дa cигнaлизиpaт за тях нa Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111 или нa тeл. 112.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    4
    Точен
    Има назначени хора за денонощно наблюдение на камерите в г Русе сега кмета да пита тях
  • 11
    3
    Ами
    Общинската полиция къде дреме и в кой ъгъл се е скатала?!
  • 6
    2
    Ау
    Че са стреснаха вандалите
  • 39
    1
    Тъпи пишлемета 2...
    Сега да ги пуснат в затвора при манафите, да им разцепят задниците, като пръднат нищо да не се чува, после 5000 часа обществено полезен труд за да им дойде акъла. Тъпа, деградирала, долна измет...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари