Община Русе: Уличните лампи светят през деня само при ремонт

0
На фона на икономиите и високите цени на тока, русенци се възмущават от свещите посред бял ден осветителни тела
На фона на икономиите и високите цени на тока, русенци се възмущават от свещите посред бял ден осветителни тела Снимка: Георги М. / Фейсбук

На фона на икономиите и високите цени на тока, русенци се възмущават от свещите посред бял ден осветителни тела

За пореден път в русенските фейсбук групи бе съобщено за работещи улични лампи в светлата част на деня. Заради цените на тока и обявените икономии в Общината подобен пост в социалните мрежи предизвика вълнения, но и обвинения за излишен разкош в кризисни времена.

От Общината уточниха, че в случая става дума за сигнал за повреда на улиците „Рига“ и „Братислава“, подаден от граждани, предаде в. „Бряг“.

На място е изпратен екип на „Комунални дейности“. За да отстранят повредата, се наложило служителите да пуснат осветлението по улиците. След като проблемът бил решен, лампите са загасени веднага, поясниха още от Общината. Сходна ситуация имало и преди дни, когато „Комунални дейности“ са подменяли батерии в друга част на града.

Осветлението се пуска автоматично със заложен час на запалване и угасване на лампите. Когато има случаи през деня на светещи тела, това означава, че ОП „Комунални дейности“ работи по осветлението, поясниха още от общинската администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Русенец
    Някой няма ли да оправи половината несветещи лампи по Сърпчето? Или от там не минават общински служители?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари