Община Русе ще ремонтира спортната инфраструктура

0
През декември общината договори финансиране за нуждите на леката атлетика на стойност 150 хиляди лева
През декември общината договори финансиране за нуждите на леката атлетика на стойност 150 хиляди лева Снимка: Община Русе

Община Русе успя да защити през последните месеци два свои проекта на обща стойност 400 000 лв. пред Министерството на младежта и спорта, хвалят се от администрацията

Усилията на общинската администрация са насочени към обновяване и модернизация на спортната инфраструктура в Русе.

През декември общината договори финансиране за нуждите на леката атлетика на стойност 150 хиляди лева. Работата по Проект „Ремонт на закрита лекоатлетическа писта в СК „Ялта“ започна на 11 януари и ще продължи 60 дни, като има и 30 дни гратисен период.

Предвидени са подмяна на амортизираната дървена дограма с нова PVC, цялостно освежаване на стените, подновяване на окачен таван и подова настилка, хидроизолация, външна мазилка и ново ел.табло.

Най-важно за русенските лекоатлети е полагането на специализирана настилка тип „in situ”, която е от особено значение за трениращите деца и младежи в отоплената през зимните месеци зала.

Изцяло обновената тренировъчна база по проект на Община Русе ще развие потенциала на състезателите и ще засили интереса към този спорт, което е и един от приоритетите през настоящия мандат.

Докато се извършват всички ремонтни дейности, лекоатлетите ще провеждат тренировките си в спортната зала на АГ „Гео Милев“.

Още един спортен проект на общината бе изведен до успешен финал. През юли 2020 г. беше създадена модерна база за развитие на боксовия спорт в бившия Техникум по зърносъхранение и зърнопреработване в Русе. В изпълнение на общинския проект бяха изцяло ремонтирани и обновени физкултурен салон, треньорски стаи, съблекални, санитарни помещения и топла връзка. Модерните условия и функционалната база ще насърчат желаещите да спортуват и да се развиват професионално в сферата на бокса.

През 2021 г. Община Русе ще продължи целенасочено работата си върху търсене на възможности за финансиране и на други спортни обекти с висока обществена значимост в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В претъпканият автобус:
- Госпожо, хванете се за дръжката, че ще паднете...
- Ама аз съм се хванала.
- Е да, ама аз ще слизам...

Харесай Дунавмост във Фейсбук