Община Русе ще подпише меморандум с УНИЦЕФ

1
Предложението бе гласувано на сесия на Общинския съвет
Предложението бе гласувано на сесия на Общинския съвет Снимка: Dunavmost

Предложението бе гласувано на сесия на Общинския съвет

Днес на редовната сесия на Общинския съвет бе гласувано Община Русе да подпише меморандум за сътрудничество с детския фонд на ООН (УНИЦЕФ). Предложението е на общинската администрация и цели да бъдат реализирани съвместни дейности и мерки, които ще спомогнат за подобряване потребностите на децата и семействата бежанци и мигранти в България.

Предвид усилената бежанска и мигрантска вълна от страни като Украйна, Сирия, Афганистан и нелегалното преминаване на хора през границите на България, голяма част от тях и деца, най-често непридружени от родителите и близки и поставени в допълнителен риск, УНИЦЕФ предприема действия за реализиране и финансиране на дейности, насочени към защита и специална закрила на децата бежанци и децата мигранти и техните семейства в своята Програма „2023-2027“.

Съгласно меморандума Община Русе се ангажира да осигури достъп до различни форми на подкрепа на представители на УНИЦЕФ - информация и подкрепа за достъп до социални услуги и приобщаване, както и закрила и помощ от насилие. Ще бъде координирана и комуникацията с компетентни органи и официални доставчици на социални услуги на територията на община Русе.

Очаква се през следващата седмица представители на УНИЦЕФ и Държавния секретариат по миграция на Конфедерация Швейцария да посетят Община Русе. Визитата ще се осъществи в рамките на проект „Подобряване на подкрепата и интеграцията, системата за грижа и закрила на децата бежанци и мигранти в страните от ЕС”. Делегацията ще посети Кризисния център за непридружени деца бежанци, както и Центъра за подкрепа на бежанциСиня точка“ на БЧКРусе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари