Община Русе ще подмени 1200 улични лампи

0
Очаква се новите осветители да изразходват между 30 и 50% по-малко електрическа енергия
Очаква се новите осветители да изразходват между 30 и 50% по-малко електрическа енергия

1200 улични и 435 паркови лампи ще бъдат подменени, като част от инвестиционната програма на Община Русе.

Проектът ще се осъществява поетапно и обхваща всички улици и пространства, заключени между ул. „Николаевска“, бул. „Цар Освободител“, ул. „19-ти февруари“, ул. „Одрин“, ул. „Цар Калоян“, бул. „Придунавски“ в участъка от ул. „Мостова“ до ул. „Независимост“, ул. „Независимост“, бул. „Съединение“, както и целия Парк на Възрожденците. 

До май месец 2019 година ще бъдат подменени всички съществуващи осветители, рогатки, разклонителни кутии и кабели към осветителните тела - с нови светодиодни улични и паркови осветителни тела, с по-висока енергийна ефективност. Те ще бъдат от най-висок клас и с 10 години пълна гаранция, а технологията със светодиоди е от най-съвременен тип.

Паралелно с подмяната на осветителните тела е предвидено и изграждането на система за управление на осветлението, която ще направи възможно много бързо да се идентифицират места с аварии, а специални функции ще позволят да се реализират допълнителни спестявания през нощта.

Очаква се новите осветители да изразходват между 30 и 50% по-малко електрическа енергия от съществуващите до момента. Освен това, визията на осветителните тела ще бъде съобразена с градската среда, а корпусът им ще е изключително здрав и устойчив на вандализъм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари