Община Русе ще даде 93 000 лева за ремонт на храма „Света Петка“

0
Средствата са поискани от Русенския митрополит Наум
Средствата са поискани от Русенския митрополит Наум Снимка: Община Русе / Архив

Средствата са поискани от Русенския митрополит Наум

Общинските съветници ще гласуват предложението на Община Русе да се осигурят средствата за консервация и реставрация на фасадите на църквата.

Средствата са поискани от Русенския митрополит Наум. Причината е, че при предишния ремонт на храма, финансиран с европейски средства, определени дейности по фасадите не са извършени.

В писмото си до общината митрополит Наум е приложил обяснителна записка с описан технологичен процес и остойностена количествено-стойностна сметка на необходимите строителни и ремонтни дейности.

Общината вече е подпомогнала веднъж църквата „Света Петка“, като е дарила през 2020 г. 1959,42 лв. за покриване на разходи за изготвяне на комплексен проект за ремонт и реставрация.

Ако предложението бъде одобрено, ремонтът на фасадите на храма „Света Петка“ ще може да започне през пролетта на 2024 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    ОБЩИНАТА ДА КАЖЕ
    В СЪЩОТО ВРЕМЕ КАКВО ЩЕ СЕ СТРОИ НА МЯСТОТО НА РОДИЛНИЯ ДОМ ?
  • 3
    3
    Станислав
    Кметът Пенчо Милков не е дал и стотинка за ремонт и поддръжка на храмовете в Русе и Русенска област, а уникалният женски манастир "Св.Петка" в Копривец от години чака благословията на кмета да отпусне средства за довършването му. Амин.
  • 6
    2
    русенец
    Защо трябва общината да спонсорира църквата? Да сте чували църквата да дарява пари я за болници, я за болни деца примерно? БПЦ е освободена от данъци , най-големият притежател на недвижима собственост е, а освен това извършва стопанска дейност, от която печели стотици милиони. Къде са и парите? Само за златни ланци, ролекси и лимузини ли ги харчи?
  • 11
    1
    Тази църква
    Не я ли ремонтираха преди има-няма три години? Толкова ли време изтрая ремонтът, че има нужда от нов? ....... https://bntnews.bg/news/zapochna-remontat-na-carkvata-sveta-petka-v-ruse-1088585news.html
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари