Община Русе получи нов имот за социална и образователна дейност

7
С промените имотът е прехвърлен за стопанисване на русенската община
С промените имотът е прехвърлен за стопанисване на русенската община

С промените имотът е прехвърлен за стопанисване на русенската община

Правителството прие изменение на РМС № 236 от 2022 г. за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имот – частна държавна собственост, на община Русе, пише БТА.

С промените имотът, прехвърлен за стопанисване на русенската община, ще се използва не за образователна дейност чрез Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ – гр. Русе, както първоначално е било записано в решението, а за осъществяване на социална и образователна дейност чрез „Център за специална образователна подкрепа – Русе“.

Искането е на кмета на общината, като целта е да се осигурят допълнителни помещения за ресурсно подпомагане и обучение на деца и ученици със специални образователни потребности съобразно спецификата на тяхното поведение и нуждата от допълнително оборудване.

Имотът се намира в град Русе на ул. ,,Рига“ № 1 и представлява двуетажна сграда с площ 213 кв. м и сутерен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари