Община Русе обжалва санкция от близо 7 милиона лева по проект за анаеробна инсталация за отпадъци

0
Управляващият орган на програмата е преценил, че класираната на първо място оферта не отговаря на изискванията, които са били за участие в процедурата.
Управляващият орган на програмата е преценил, че класираната на първо място оферта не отговаря на изискванията, които са били за участие в процедурата. Снимка: БТА

Управляващият орган на ОП "Околна среда" е преценил, че класираната на първо място оферта не отговаря на изискванията, които са били за участие в процедурата

Община Русе обжалва в Административния съд в града наложена санкция от близо 7 млн. лева от Управляващия орган на оперативна програма "Околна среда" по проект за изграждане на анаеробна инсталация за отпадъци. Първото заседание по делото се състоя днес, предаде БТА.

"Управляващият орган е преценил, че класираната на първо място оферта не отговаря на изискванията, които са били за участие в процедурата. Ние твърдим, че тя отговаря и оспорваме наложената финансова корекция, която е в размер на 25 процента от допустимите разходи по проекта", обясни Елена Тодорова, началник на правния отдел в община Русе.

По време на заседанието Тодорова поиска от съда да бъдат събрани допълнителни доказателства, като делото бе отложено за 26 януари идната година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари