Община Русе иска облекчен режим за преместването на бракувани коли

2
Изоставените автомобили заемат паркоместа и съседите негодуват
Изоставените автомобили заемат паркоместа и съседите негодуват Видео: BULGARIA ON AIR

Облекчен режим за преместване на бракувани коли искат от общината в Русе.

Причината е,че изоставените автомобили заемат паркоместа и загрозяват междублоковите пространства, предава BULGARIA ON AIR.

Преди броени дни две превозни средства без номера пострадаха при пожар, който се разследва като умишлен с цел колите да се премахнат от паркинга пред жилищния блок.

Изгорелите автомобили, които са със свалени номера, от години създават напрежение пред блок "Марица“. Според съседи те са подпалени нарочно, тъй като собствениците им не искат да ги преместят.

За да се премахнат обаче, има дълга процедура. Трябва първо да се установи има ли две години от последния им технически преглед. Собственикът има три месеца да махне доброволно колата си. Ако това не стане, следват още формалности, които отнемат най-малко половин година. Потърпевши са останалите граждани.

"Трябва да има промяна в държавната наредба, т.е. да се направи един облекчен режим и да се каже – да, индивидуализира се тази вещ и ако в рамките на месец тя не бъде преместена, ние да имаме възможност да действаме и да освобождаваме терените", коментира заместник-кметът по комунални действия Наталия Кръстева.

За миналата година от улиците на Русе са премахнати 112 стари автомобила, като две трети от собствениците са изпълнили доброволно предписанията на общината.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари