Община Русе иска да възстанови рисунките на бетонните пана на летището

2
Търсят се запазени снимки или кадри на паната, за да се разбере какво е било нарисувано на тях в миналото
Търсят се запазени снимки или кадри на паната, за да се разбере какво е било нарисувано на тях в миналото Видео: Русе Медиа

Търсят се запазени снимки или кадри на паната, за да се разбере какво е било нарисувано на тях в миналото

Община Русе иска да възстанови рисунките на бетонните пана на летището. Това стана ясно при посещението на представители на общинска администрация за проверка на извършваните дейности в района. След огледа на пистата, на изграждащата се ограда и на сградата на терминала, кметът Пенчо Милков сподели, че имат желание да се възстановят изображенията, които са били на 4-те бетонни пана, разположени вдясно от входа на основната сграда.

Навремето пристигащите пътници, след напускане на летището, са били посрещани именно от тези творби. Сега, след толкова години, изображенията не си личат и затова в момента се търси как да се разбере какво е било нарисувано.

Ясно е само едно от изображенията, и то е на Пантеона на възрожденците. По запазени архивни кадри от 2010 г. се вижда, че другото изображение на крайното ляво пано е било на крепостта Червен. Явно идеята е била пристигащите пасажери да бъдат посрещнати с изображенията на 4-те най-важни културно-исторически обекта в района на Русенска област.

Вече са водени принципни разговори с представители на Дружеството на художници и ще се търсят варианти паната да бъдат възстановени, информира Русе Медиа.

Намеренията на Общината са да се облагороди пространството около сградата на летището и да се зацветят зелените площи. Ще се говори и с Община Иваново за премахване на изсъхналите дървета от двете страни на пътя.

Ако някой има запазени снимки или кадри на паната край летището и може помогне за възстановяването им, може да се свърже с Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Аз давам само негативни оценки...
    Имат моето разрешение да възстаноят рисунките! Казах го, да пребъде моята дума!
  • 2
    2
    хм
    От какъв зор???...И ние имаме проблем с пътицата на града, но никой не се е загрижил за нас??? По поддръжката на летището има доста работа, че едва ли точно сега са най-важни рисунките по бетонните платна??? Трябва ли още пари за изборите??????
  • 11
    1
    drekinov
    https://youtu.be/SE3pose5-TI?t=471 (лоша резолюция :) ) Нека да проверят архивите на БНТ Русе за "извънземните". Може да има снимки от събитието в архивите на вестниците.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари