Община Русе и БАН сключиха меморандум за сътрудничество

0
Споразумението ще подпомогне съвместното участие на БАН и Община Русе в научноизследователски и научно-приложни проекти, както и в проекти с европейско финансиране
Споразумението ще подпомогне съвместното участие на БАН и Община Русе в научноизследователски и научно-приложни проекти, както и в проекти с европейско финансиране Снимка: БАН

Споразумението ще подпомогне съвместното участие на БАН и Община Русе в научноизследователски и научно-приложни проекти, както и в проекти с европейско финансиране

Заместник-председателят на Българската академия на науките (БАН) чл.-кор. Стефан Хаджитодоров и кметът на Община Русе Пенчо Милков подписаха в БАН меморандум за сътрудничество. Това съобщиха от научната институция на своята интернет страница.

Документът предвижда задълбочаване на връзките между двете институции и ще допринесе за изпълнение на приоритетите за развитие на Община Русе в сферата на икономическо развитие, конкурентоспособност и иновации, опазване на околната среда и управление на риска.

Споразумението ще подпомогне съвместното участие на БАН и Община Русе в научноизследователски и научно-приложни проекти, както и в проекти с европейско финансиране.

Русе е голям приятел на Българската академия на науките, каза на церемонията кметът Пенчо Милков.

Зам.-председателят на БАН чл.-кор. Стефан Хаджитодоров изрази увереност добрите контакти между двете институции да продължат и да се доразвият. /ИРС

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Ашколсун
    Ми то Пънчи Чунчуков ши стани член кореспондент на Е-БАН кът бати си Ристю акад&емика.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари