Община Русе дари специални предпазни маски на хора със слухови увреждания

1
Маските са от нетъкан текстил със специален ПВЦ-прозорец, който позволява да се виждат устните на човека, който я използва
Маските са от нетъкан текстил със специален ПВЦ-прозорец, който позволява да се виждат устните на човека, който я използва

Община Русе дари 150 специални предпазни маски, предназначени за хора със слухови увреждания, на Съюза на глухите в града,  съобщиха от кметството в Русе.

Маските са от нетъкан текстил със специален ПВЦ-прозорец, който позволява да се виждат устните на човека, който я използва. Така, четейки по устните на своя събеседник, хората със слухови увреждания се ориентират по-добре в ситуацията.

"Хората с увреден слух често срещат трудности в общуването с представители на институции и им се налага да имат до себе си преводач, който да им помага. Това е особено важно по време на пандемията, когато носенето на маски, покриващи лицата, е задължително", обясняват от кметството в Русе.

По тази причина общината е поръчала на фирма да изработи общо 1000 специални маски. Те ще бъдат разпределени за служителите във фронтофисите, социалните служби, приходната администрация, Бюрото по труда, фирмите, предоставящи услуги, търговците. Така ще се облекчи комуникацията с хората с увреден слух.

Председателят на Съюза на глухите в Русе Стефка Тончева е благодарила от името на членовете на организацията и е заявила, че жестът е изключително ценен. По думите ѝ Община Русе е първата в България, която прави подобно дарение за лишените от слух хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари