Обществен съвет учредяват инициаторите на „Заедно за Поломието"

2

Идеята е на шестима ентусиасти, повечето от които възпитаници на Русенския университет

На 11.04.2024 г. от 13:30ч. в Зала „1" на Областна администрация – Русе ще се проведе работна среща за учредяване на Обществен съвет за реализация на инициативата „Заедно за Поломието". Ще бъдат обсъдени Правила за неговата дейност, ще се осъществи избор на председател, зам.-председатели и секретар, както и ще бъдат обсъдени дейностите в обхвата на целите и задачите на инициативата за периода 11.04 – 30.06.2024 г., съобщават от Русенския университет.

Както бе обявено по-рано, идеята на шестима ентусиасти, повечето от които възпитаници на Русенския университет „Ангел Кънчев", които представляват Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик" - Русе (СТПД), фирмите „Пирин Хилл" ООД, „Приста Ойл Холдинг" ЕАД и Сдружение за развитие на социалния капитал" - Две могили, първоначално бе подета от Русенския университет и Дирекцията на Природен парк „Русенски Лом",

Главната цел на инициативата е създаване на по-добри условия за здравословен начин на живот и принос за икономиката на региона чрез превръщането на туристическите пътеки в Природен парк „Русенски Лом" и районите в съседство в достъпни, по-привлекателни и добре поддържани места за излети, туризъм, отдих и спорт.

На състоялата се на 26 януари работна среща на Областния управител Данаил Ковачев с представители на туристически организации, на русенския бизнес, ДПП Русенски Лом, Регионален исторически музей - Русе, общините Русе, Две могили и Ветово, бе обявено официално, че инициативата "Заедно за Поломието" ще се проведе под егидата и с подкрепата на Областна администрация - Русе.

За периода от 12.12.2023 г. до 07.04.2024 г. броят на формированията, заявили участие в инициативата, е 20, от които 15 вече имат проведени работни акции по маршрутите с общо 71 работни дни и 435 човекодни положен доброволен труд. Други 290 лица са съчетавали участието си в походи с работа по маршрутите - в движение. Новотрасирани и новомаркирани са 3 маршрута, поставени са 16 нови указателни табелки и маркировъчни стълбчета и 70 знака трайна лентова маркировка. В процес на изработка са още 35 указателни табелки и 5 маршрутно-информационни табла.

В състава на съвета ще бъдат представители на Областна администрация, Дирекцията на ПП Русенски Лом, Регионалния исторически музей, общините Ветово, Две могили, Иваново и Русе.

В работата на съвета ще може да участва всеки лидер (отговорник, ръководител) на регистрирана в Оперативния щаб група, групичка, семейство, екип, регистрирани в оперативния щаб на инициативата с ангажираност за полагане грижи за определен маршрут.

От своя страна Оперативният щаб на инициативата ще оказва помощ и съдействие, в това число с осигуряване на табелки, маркировъчни знаци, бои, консумативи и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари