Обсъждат въвеждане на по-строги противоепидемични мерки

0
Вероятно мерките ще бъдат наложени следващата седмица
Вероятно мерките ще бъдат наложени следващата седмица

Вероятно мерките ще бъдат наложени следващата седмица

„Обсъжда се въвеждане на по-строги противоепидемични мерки”. Това заяви пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов. В момента в Министерството на здравеопазването се провежда среща, в която участват епидемиолози, имунолози и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

По думите на Златанов на срещата ще бъдат предложени по-строги мерки заради повишаване на броя на хоспитализираните и заразените хора.

„Вероятно мерките ще бъдат наложени следващата седмица, като в областите с най-малко болни ще бъдат налагани най-късно. Все още няма области, попадащи в „червена зона" по ниво на заболеваемост. Ще се придържаме към указанията в Националния план за справяне с пандемията от COVID-19”, посочи още Златанов, цитиран от NOVA.

„Близо 1800 са хоспитализираните, като нуждаещите се от интензивни грижи са 160 души”, допълни той. По думите на Златанов за справяне със ситуацията не може да се разчита на ниското ниво на имунизираните - 20 на сто. До 40 на сто са преболедувалите.

„Основната възрастова група на заразените сега е 20-39 години, но има и под 18-годишна възраст с проявена симптоматика, което е леко притеснително”, допълни Златанов. По думите му лечебните заведения трябва да имат готовност в детските си отделения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари