Обсъждат мерки срещу африканската чума в Русенско

2
На 4 април ще се проведе заседание на областната епизоотична комисия
На 4 април ще се проведе заседание на областната епизоотична комисия Снимка: Dunavmost

На 4 април ще се проведе заседание на областната епизоотична комисия

На 4 април /четвъртък/ от 10:30 ч. в Зала 1 на Областна администрация – Русе ще се проведе заседание на постоянно действащата областна епизоотична комисия. Заседанието ще бъде водено от заместник областния управител Георги Георгиев и на него ще бъде представена актуална информация относно заболяването африканска чума по свинете. Също така ще бъдат обсъдени мерките за предотвратяване разпространението на заболяването на територията на региона, както и предстоящата инвентаризация на личните стопанства за отглеждане на животни.

Заседанието се провежда във връзка с указания от страна на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/. Важно е да се отбележи, че към момента на територията на община Русе няма огнища на африканска чума по домашните свине, както и в индустриалните комплекси. В рамките на заседанието ще бъдат набелязани единствено превантивни мерки, уточниха от Областна администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    ветеринар екзобиолог
    Кой има интерес от постоянното насаждане на страх у българите ? То не бяха простотии , че българите били намалявали. То не бяха простотии като луда крава. То не бяха простотии като чума по българските свине. То не бяха простотии , че българските панелки не ставали , въпреки че устояха на 7 по Рихтер. То не бяха простотии че ТЕЦ-овете в България били отживелица и социалистически . Пропагандата работи 24/7/365. Но повечето българи не са тъпи зомбирани западняци, укри или подобни калъфи. PS- Иначе внасят отлежало 20+ годишно свинско от дълбоките резерви на прехвалената европа щото българите са прости в очите на западняците и рупат луканки от антично месо. Не им се получава обаче.
  • 5
    1
    Въпрос
    Пак ли? Защо не обсъдят други мерки? Как и колко месо и от къде влиза в БГ.? Кой ламти за килогрсм,тон,стотинката,левчето да е на вход и изход? Какво месо влиза и от къде?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари